Escape X-mas

Målgruppe: 8.-9. klasse

Fag: Kristendomskundskab 

Tid: November - december 2023

Lektioner: 4 - 5

Medfølgende aktiviteter: Escape-room i kirken uge 45

 

Kan eleverne løse opgaverne og komme på sporet af, hvem den nyfødte Jesus egentlig er? Og vil det lykkes for dem at finde dét, der kan overbevise Josef om at flygte, før det er for sent? 
 

Escape room i kirken
Via et escape room i kirken sendes eleverne tilbage i tiden for at redde et nyfødt barn, som både tre vise mænd og kong Herodes’ egne ypperstepræster påstår, en er en ny konge og verdens frelser. Herodes føler sig truet, og soldater er allerede sendt ud for at finde og dræbe den nyfødte. De tre vise mænd forsøger forgæves at advare Josef og få ham til at flygte med sin lille familie. Men Josef tvivler. 
Eleverne skal i deres forsøg på at redde barnet, søge i gamle bøger, løse gåder og finde talkombinationer, som går igennem de gammeltestamentlige profetier og fortællinger om hhv. kong David, Moses, Abraham og Adam.

The Great Code
Efter besøget i escape room’et arbejder eleverne på skolen med de bibelske tekster, de fandt. Samtidig skal de arbejde kontrafaktisk med, hvad der ville være sket, hvis Jesus var blevet slået ihjel som spæd.
Eleverne introduceres endvidere til Bibelen som ”The Great Code”, der er en forståelsesnøgle til meget litteratur, film og billedkunst.

VIGTIGT!
Projektet kan ikke gennemføres uden escape room'et, som afholdes i uge 45.

Lukket for tilmelding