Fag: Kristendomskundskab og dansk

Lektioner: 10-12

Periode: Fra september og resten af skoleåret 2024-2025

Tilmelding: Hele skoleåret

Kan leveres: Midt august 2024, start december 2024 eller start marts 2025

Materialet indeholder: En lærervejledning, adgang til dystert digitalt univers med materialer og lydfiler til produktion af podcast, oplæg til prøven i kristendomskundskab og tilbud om lærerkursus med Kenneth Bøgh Andersen 

 

Frankenstein

Er der en grænse for, hvad en videnskabsmand kan tillade sig? Hvem har ansvaret, når skabelsen går amok? Og hvem er så egentlig monsteret? 

Videnskabsmanden Viktor Frankenstein sætter sig for at overvinde døden ved at skabe et menneske ud af kropsdele fra døde dyr og mennesker. Resultatet bliver et uhyggeligt væsen, der udvikler sig til et monster og slår adskillige mennesker ihjel i sit had til skaberen. Spørgsmålet er, hvem der er ansvarlig for de mange drab? Og kunne drabene være undgået, hvis monsteret var blevet elsket af sin skaber? 

En true-crime-podcast om skyld og ansvar
Med afsæt i uddrag fra Kenneth Bøgh Andersens genfortælling af Mary Shelleys klassiker Frankenstein fra 1818 skal eleverne reflektere over ovenstående spørgsmål og begreberne skyld og ansvar.
Elevernes refleksioner skal præsenteres i en podcast, der i bedste true-crimestil undersøger, hvem der egentlig bærer ansvaret for de mange mord i fortællingen.
Indholdet til podcasten finder eleverne i et dystert digitalt univers, der indeholder uddrag af klassikeren, bibelske og perspektiverende tekster samt bidder af interviews med en række eksperter.

Tilmeld dig projektet og lærerkurset her