Stille råb og knyttede næver

7.- 10. klasse

Op på barrikaderne, grib megafonen og skub de gamle systemer og magthavere ud over kanten, så der kan blive plads til noget nyt!  
Sådan vil mange måske tænke, når de hører ordet oprør. At det kræver masse- mobilisering og larm i gaden. Men oprør kan se ud på mange forskellige måder. De kan være lokale, som når skoleklasser strejker for klimaet, de kan være online, som når folk samles om et hashtag, eller de kan være helt stille, som når et enkelt menneske siger fra og vælger en anden vej. 
Undersøg sammen med dine elever, hvordan oprør kan se ud indenfor religionerne, i kulturen og i samfundet.

Læs mere om projektet her

skamSTØTTE

7.- 10. klasse

Skam er en af de mest ensomme følelser. Derfor er det paradoksalt, at skam er noget alle mennesker på tværs af alder, kultur og geografi deler. Skammen er et almenmenneskeligt vilkår, der i bedste fald kan fungere som et etisk kompas, men i værste fald, kan få et menneske til at tvivle på, at det er værd at elske. 

Læs mere om projektet her

 

Lyslevende

8. - 10. klasse

Lys er et grundsymbol, som findes overalt: i religioner og livsanskuelser, i ritualer, i sangtekster, i fortællinger og i utallige talemåder. Derfor er lysets symbolske såvel som fysiske betydning temaet i projektet Lyslevende. 
 

Læs mere om projektet her